Duurzaam & verantwoord

Verantwoord ondernemen is voor Van Lanschot vooral integer ondernemen, iets wat wij al sinds 1737 doen. Verantwoord ondernemen betekent ook dat we transparant zijn over ons handelen. In onze strategie staat dat wij onze (financiële) doelstellingen willen realiseren in goede harmonie met al onze belanghebbenden (stakeholders). De basis hiervoor ligt in de permanente dialoog met hen.

Steeds meer particuliere en institutionele klanten willen verantwoord beleggen. Ook maatschappelijke instellingen vragen banken om hun beleggingsproces verder te verduurzamen.

Een duurzaam beleggingsproces weegt, naast financiële data, ook niet-financiële (duurzame) data mee. Van Lanschot heeft haar beleggingsproces daarop ingericht. Wij kiezen nadrukkelijk voor een engagementstrategie (dialoog met bedrijven/fondsmanagers), aangevuld met uitsluiting van bedrijven en beleggingsfondsen waar engagement niet effectief blijkt te zijn. Wij hebben ervaren dat engagement in de praktijk tot veranderingen in het bedrijfsbeleid kan leiden.

Van Lanschot werkt hiervoor samen met een onafhankelijke dataprovider die bedrijven en/of beleggingsfondsen screent volgens de bepalingen van de UN Global Compact. Deze zijn niet gebaseerd op subjectieve opinies over duurzaamheid, maar op algemene en internationaal aanvaarde minimale standaarden.

Certificering Ethibel

Deze onafhankelijke non-profitorganisatie treedt op als adviesbureau voor maatschappelijk verantwoord investeren. Sinds 2011 ontving Van Lanschot jaarlijks een certificering waaruit blijkt dat Van Lanschot de haar toevertrouwde gelden uitzet in kredieten en beleggingen, strikt volgens haar principes rond verantwoord bankieren.
De audit van het jaar 2014 richtte zich ook op het verantwoorde beleggingsproces van dochteronderneming Kempen & Co. Ook dit proces ontving een certificering.

NL Certificaat Van Lanschot Kempen - beheer en advies 2017

NL Certificaat Van Lanschot Kempen - spaargelden 2017

Beleid van Van Lanschot Belgiƫ rond landbouwgrondstoffen

Als duurzame financiële instelling zijn wij vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid altijd bezorgd om de directe en indirecte impact van onze activiteiten. Om te vermijden dat bepaalde beleggingsproducten, op directe of indirecte wijze, een negatieve impact zouden hebben op de prijs van landbouwgrondstoffen en op die manier de basis voedselvoorziening van kwetsbare bevolkingsgroepen in gevaar zou brengen, hebben we hiervoor een beleid ontwikkeld.

Klik hier voor meer info

Afspraak maken?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Maak een afspraak

Beste bezoeker,
Om u beter van dienst te zijn, streven wij er steeds naar onze website te verbeteren. Daarom maakt www.vanlanschot.be gebruik van Google Analytics. Hiervoor worden cookies ingesteld op uw computer wanneer u een webpagina bezoekt (toelichting).