Wat is jouw verhaal?

werken bij

Wil je écht impact hebben binnen je vakgebied en vind je het belangrijk dat ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie hierbij een centrale plek innemen? Dan ben je bij Van Lanschot aan het juiste adres.

  Vind de job die bij je past

  Assistent(e) private banking kantoren Antwerpen en Dutch Desk

  Assistent(e) private banking kantoren Antwerpen en Dutch Desk

  Vacature

  Je werkomgeving bij Van Lanschot Kempen

  Van Lanschot is één van de oudste onafhankelijke banken in Europa met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Van Lanschot biedt full service dienstverlening aan vermogende particulieren in Nederland en België. Van Lanschot Kempen staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarbij advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. De belangen van de cliënt staan voorop bij haar dienstverlening. Dat blijkt onder andere uit de transparante kostenstructuur van de diensten die zij aanbiedt. Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen blijft Van Lanschot Kempen investeren in de vakbekwaamheid en de deskundigheid van haar medewerkers.

  We zijn op zoek naar assistent(e) private banking voor ons kantoor Antwerpen Kempen en Dutch Desk.

  Waaruit bestaat je functie?

  Als assistent(e) private banking ondersteun je het team van private bankers. Je hebt een zeer gevarieerd takenpakket gaande van administratieve bancaire taken tot direct cliëntencontact. Als inhouse medewerker ben je rechtstreeks aanspreekpunt voor de cliënt, telefonisch, via email of videoconference. Nieuwe cliënten help je onboarden tijdens een persoonlijke afspraak, waarbij je zorgt voor de afhandeling van de openingsdocumenten.

  Een greep uit het takenpakket:

  • Het voorbereiden van klantenbezoeken: agendabeheer, voorbereiden periodieke portefeuillebesprekingen, dossiers inzake wealth structuring en successieplanning.
  • Het voorbereiden van events voor cliënten en prospects: volledige organisatie van informatieve bijeenkomsten, maar ook leisure-events, en communicatie in samenspraak met de afdeling Marketing & Communicatie.
  • Onboarden nieuwe cliënten: kennismaking en administratie + onthaal bestaande cliënten op kantoor en aanspreekpunt inzake dossiervorming algemeen.
  • Administratieve bancaire taken:
   - Bancaire verrichtingen: overboekingen, kredieten, online bankieren, portefeuillestaten
   - Voorbereiden nodige formaliteiten voor opening van rekening (BM, onverdeeldheid, bedrijven, particulieren, schenkingen) Opmaak documenten + volledige input in de digitale systemen.
   - Maintenance cliëntenbestanden (adreswijziging, wijziging benaming, verbanden leggen...), portfolio’s en rekeningen (beheer-adviescontracten aanvragen, uitzonderingscondities vastleggen en continueren): maintenance cliënten- en prospectdossiers Kredietcontinuaties en nieuwe kredietdossiers opstarten
   - Voorbereiden CDD-dossiers bij onboarden en reviews
   - Lijsten ten behoeve van cliëntzorg behandelen

  Herken jij je in dit Van Lanschot profiel?

  Je bent klantgericht en een echt organisatietalent. Je bent stressbestendig, hebt zin voor initiatief en je bent een echte teamplayer. Je werkt vlot met PC (Word, Excel, Powerpoint).

  Je opleiding en professionele achtergrond

  Je hebt een bachelor of master diploma, bij voorkeur binnen de richting bank- en financiewezen. Je hebt minimum 5 jaar werkervaring in de banksector. Perfecte beheersing van het Nederlands is essentieel. Kennis van het Frans is zeker een pluspunt.

  Solliciteer nu

  Mail ons jouw cv en motivatiebrief: talent@vanlanschot.be

  Private Banker

  Private Banker

  Vacature

  Je werkomgeving bij Van Lanschot

  Van Lanschot is één van de oudste onafhankelijke banken in Europa met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Van Lanschot biedt een full service dienstverlening aan vermogende particulieren in Nederland en België. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarbij advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. De belangen van de cliënt staan voorop bij haar dienstverlening. Dat blijkt onder andere uit de transparante kostenstructuur van de diensten die zij aanbiedt. Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen blijft Van Lanschot investeren in de vakbekwaamheid en de deskundigheid van haar medewerkers. We zijn steeds op zoek naar private bankers voor onze diverse kantoren.

  Waaruit bestaat je functie?

  Je zorgt voor het relatiebeheer, de integrale advisering en actieve uitbouw van een cliëntenbestand van vermogende particulieren. Dit doe je in teamverband met onze vermogensbeheerders en -adviseurs, de financiële planners en desgevallend externe partijen. Acquisitie vormt een belangrijk onderdeel van je takenpakket. Bij het acquireren van nieuwe doelgroeprelaties ga je planmatig en doelgericht te werk. Je beschikt over een ruim netwerk dat je actief onderhoudt.

  Herken jij je in dit Van Lanschot-profiel?

  Je bent een gedreven commercieel talent, creatief en representatief. Met je uitstraling, brede vorming en ruime interesse ben je de gesprekspartner bij uitstek om vermogende particulieren onze unieke dienstverlening van integraal patrimoniaal advies aan te bieden.

  Je opleiding en professionele achtergrond

  Je beschikt over een brede maatschappelijke interesse en een goede persoonlijke ontwikkeling. Je bent commercieel ingesteld en in staat rendementen te optimaliseren, met het oog op omzet- en resultaatverbetering. Je kan terugblikken op min. 5 jaar relevante bancaire ervaring. Je bent tweetalig (NL/F).

  Hoe kan je reageren?

  Je sollicitatiebrief met CV ontvangen wij graag per e-mail: talent@vanlanschot.be.

  Je kan je sollicitatiebrief ook sturen naar volgend adres:

  Van Lanschot Bankiers België
  Human Talent Management
  Desguinlei 50
  2018 Antwerpen

  Van Lanschot kan je als persoonlijk omschrijven

  Peter Van Haute | Senior Private Banker

  Ik koos na een jarenlange carrière bij BNPParibas Fortis voor Van Lanschot. Als senior private banker volg ik samen met een team van adviseurs en beheerders de portefeuilles op van een select aantal relaties. ‘Persoonlijk’. Zo kan je Van Lanschot toch wel omschrijven. In haar contacten met klanten bedoel ik dan. Het aantal klanten per banker wordt hier bewust laag gehouden. Daardoor zijn de contacten frequenter, er is meer tijd om dieper te gaan en ook als tussenpersoon te fungeren als het gaat over financiële planning, successie, … Dat maakt dat je een ander soort relatie met je klant krijgt. En ook met diens familie. Je kijkt meer naar de lange termijn.’

   Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel