Wat is jouw verhaal?

werken bij

Wil je écht impact hebben binnen je vakgebied en vind je het belangrijk dat ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie hierbij een centrale plek innemen? Dan ben je bij Van Lanschot aan het juiste adres.

  Vind de job die bij je past

  AML Analist

  AML Analist

  Vacature

  Standplaats: ’s-Hertogenbosch (NL) – Antwerpen (BE)

  Over de organisatie

  Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van de Benelux. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.
  We zijn de challenger van de markt en spelen snel, slim en proactief in op de ontwikkelingen in de markt om onze concurrenten net een stapje voor te zijn. We bouwen in onze thuismarkten Nederland en België aan lange termijn relaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarin we voor en met onze klanten het beste resultaat behalen. Onze visie staat daarom in het teken van klantverwachtingen waarmaken, maar liever nog overtreffen. Daarbij streven we ernaar om synoniem te staan voor topkwaliteit,
  uitstekende adviezen en maatwerkoplossingen. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het.

  De afdeling

  CDD & Special Investigations is onderdeel van Client Monitoring binnen de afdeling Client Administration & Monitoring.
  Het team bestaat uit een Manager en 12 Analisten. Binnen Client Monitoring worden alle werkzaamheden verricht die betrekking hebben op het tegengaan van Financieel Economische Criminaliteit binnen Van Lanschot.

  Waaruit bestaat je functie?

  Als AML Analist ben je binnen het team Client Monitoring samen met collega analisten medeverantwoordelijk
  voor analyses die bijdragen aan het bestrijden van de gevolgen van Financieel Economische Criminaliteit. Het doel is om alle klanten efficiënt te monitoren zodat de risico’s dat een klant mogelijk betrokken is bij Financieel Economische Criminaliteit snel gesignaleerd worden en je direct kunt acteren op signalen. Je taak bestaat o.a. uit het onderzoeken van transacties en het reviewen van cliënten. Binnen dit team in Nederland richt je je specifieke op de klanten van Van Lanschot België. Je vormt dan ook een essentiële schakel tussen Client Monitoring en Van Lanschot België.

  • Je voert zelfstandig (complexe) klantonderzoeken uit door op  een effectieve manier informatie te vergaren en te koppelen;
  • Je schrijft heldere onderzoeken en vormt een gefundeerd oordeel;
  • Je signaleert methoden en trends op het gebied van financieel economische criminaliteit;
  • Je zet deze analyse om naar concrete acties en deze realiseren met de relevante stakeholders;
  • Je denkt pro-actief mee over efficiency verbeteringen ook over de grenzen van je eigen werkzaamheden.
    

  Wat is jouw profiel?

  Werken bij Van Lanschot betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden:
  ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie. 

  • Je hebt een master.
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
  • Je signaleert verbeteringen binnen het vakgebied.
  • Je beschikt over kennis van de witwas- en sanctiewetgeving en witwasmethoden en technieken. 
  • Je bent een generalist die bekend is met de bedrijfsprocessen en analysetechnieken. 
  • Je weet deze kennis en vaardigheden op een effectieve manier toe te passen voor het beoordelen van klanten
  • Je vindt het leuk om analyses uit te voeren.
  • Je weet een gedegen analyse uit te voeren en dit feitelijk en beknopt in een rapportage weer te geven. 
  • Frans is een pré.

  Vol enthousiasme werk je mee aan de verdere ontwikkeling van het team en je eigen loopbaan.

  Wat kunnen wij jou bieden?

  Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. De cultuur van Van Lanschot Kempen biedt veel ruimte voor initiatief en ondernemerschap. Je kunt daardoor direct veel impact maken binnen jouw vakgebied en meewerken aan de toekomst van onze organisatie. Van Lanschot Kempen is gericht op mensen: wij bieden onze werknemers kansen en als je deze weet te pakken, zijn er volop doorgroeimogelijkheden ook binnen het team Klantmonitoring. Bovendien bieden wij een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarin persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden centraal staan.

  Geïnteresseerd?

  Neem dan contact met ons op. Bezorg je motivatiebrief met cv aan talent@vanlanschot.be

   

  Private Banker Meise

  Private Banker Meise (M/V)

  VACATURE

  Een private banker van de toekomst bij de bank van de toekomst. Dat is jouw rol bij Van Lanschot. Je weet wat onze klanten nodig hebben, nog voor ze het zelf weten. Jij bent de private banker die samen met ons onze geschiedenis vertaalt naar de wereld van nu. Dat doe je met veel ondernemingszin, vakmanschap en toewijding.

  Waaruit bestaat je functie?

  • Je zorgt voor het relatiebeheer, het integrale advies en de actieve uitbouw van een klantenbestand van vermogende particulieren.
  • Je beheert zelfstandig je klantenportefeuille, maar werkt nauw samen met onze vermogensbeheerders, beleggingsadviseurs en financiële planners.
  • Acquisitie vormt een belangrijk onderdeel van je takenpakket. Daarbij ga je planmatig en doelgericht te werk.
  • Je hebt een ruim netwerk dat je actief onderhoudt.
  • Je bent de eerste gesprekspartner voor je klanten en geeft hen advies over onze producten. Je onderhoudt actief de relatie.

  Herken jij je in dit Van Lanschot-profiel?

  • Je hebt minstens 5 jaar ervaring in de banksector.
  • Je weet hoe je een klantenportefeuille opbouwt.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Frans. Engels is een pluspunt.
  • Je bent ondernemend, denkt oplossingsgericht en werkt zelfstandig.
  • Je wordt een belangrijke speler in de verdere uitbouw van ons kantoor in Meise.
  • Je brede maatschappelijke interesse, goede persoonlijke ontwikkeling en commerciële talent maken je de perfecte partner voor onze klanten.

  Wat bieden we jou?

  • Een uitstekend loonpakket dat bij jouw kennis en ervaring past.
  • Je komt terecht in een stimulerende omgeving met veel ruimte voor frisse ideeën, eigen initiatieven en toffe collega’s.
  • Je werkt vanuit ons kantoor in Meise, maar bezoekt ook regelmatig het hoofdkantoor in Antwerpen.

  Geïnteresseerd?

  Bezorg je motivatiebrief met cv via e-mail aan talent@vanlanschot.be of stuur het naar het volgende adres: 

  Van Lanschot Bankiers België 
  Human Talent Management 
  Desguinlei 50 
  2018 Antwerpen

  Private Banker

  Private Banker

  Vacature

  Je werkomgeving bij Van Lanschot

  Van Lanschot is één van de oudste onafhankelijke banken in Europa met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Van Lanschot biedt een full service dienstverlening aan vermogende particulieren in Nederland en België. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarbij advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. De belangen van de cliënt staan voorop bij haar dienstverlening. Dat blijkt onder andere uit de transparante kostenstructuur van de diensten die zij aanbiedt. Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen blijft Van Lanschot investeren in de vakbekwaamheid en de deskundigheid van haar medewerkers. We zijn steeds op zoek naar private bankers voor onze diverse kantoren.

  Waaruit bestaat je functie?

  Je zorgt voor het relatiebeheer, de integrale advisering en actieve uitbouw van een cliëntenbestand van vermogende particulieren. Dit doe je in teamverband met onze vermogensbeheerders en -adviseurs, de financiële planners en desgevallend externe partijen. Acquisitie vormt een belangrijk onderdeel van je takenpakket. Bij het acquireren van nieuwe doelgroeprelaties ga je planmatig en doelgericht te werk. Je beschikt over een ruim netwerk dat je actief onderhoudt.

  Herken jij je in dit Van Lanschot-profiel?

  Je bent een gedreven commercieel talent, creatief en representatief. Met je uitstraling, brede vorming en ruime interesse ben je de gesprekspartner bij uitstek om vermogende particulieren onze unieke dienstverlening van integraal patrimoniaal advies aan te bieden.

  Je opleiding en professionele achtergrond

  Je beschikt over een brede maatschappelijke interesse en een goede persoonlijke ontwikkeling. Je bent commercieel ingesteld en in staat rendementen te optimaliseren, met het oog op omzet- en resultaatverbetering. Je kan terugblikken op min. 5 jaar relevante bancaire ervaring. Je bent tweetalig (NL/F).

  Hoe kan je reageren?

  Je sollicitatiebrief met CV ontvangen wij graag per e-mail: talent@vanlanschot.be.

  Je kan je sollicitatiebrief ook sturen naar volgend adres:

  Van Lanschot Bankiers België
  Human Talent Management
  Desguinlei 50
  2018 Antwerpen

  Van Lanschot kan je als persoonlijk omschrijven

  Peter Van Haute | Senior Private Banker

  Ik koos na een jarenlange carrière bij BNPParibas Fortis voor Van Lanschot. Als senior private banker volg ik samen met een team van adviseurs en beheerders de portefeuilles op van een select aantal relaties. ‘Persoonlijk’. Zo kan je Van Lanschot toch wel omschrijven. In haar contacten met klanten bedoel ik dan. Het aantal klanten per banker wordt hier bewust laag gehouden. Daardoor zijn de contacten frequenter, er is meer tijd om dieper te gaan en ook als tussenpersoon te fungeren als het gaat over financiële planning, successie, … Dat maakt dat je een ander soort relatie met je klant krijgt. En ook met diens familie. Je kijkt meer naar de lange termijn.’

   Login page tracking pixel