Wat is jouw verhaal?

werken bij

Wil je écht impact hebben binnen je vakgebied en vind je het belangrijk dat ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie hierbij een centrale plek innemen? Dan ben je bij Van Lanschot aan het juiste adres.

Herken jij je in onze profielen? Solliciteer dan snel! 

  Vind de job die bij je past

  Client process controller

  Client process controller met kennis van AML

  Vacature

  Een client process controller, die nauwkeurig, projectmatig en zelfstandig te werk gaat. Met kennis van AML en KYC.

  Wil jij hoogstpersoonlijk meeschrijven aan het verhaal van Van Lanschot? 

  Waaruit bestaat je functie?

  Als client process controller en AML-analist maak je deel uit van de afdeling Sales & Customer Xperience. Met je drive en gezonde ambitie lever je een toegevoegde waarde aan onze organisatie en begrijp, bewaak en optimaliseer je de klantgerelateerde processen.

  Je houdt je bezig met: 

  • het bewaken, uitbaten en optimaliseren van klantgerelateerde processen (bv. CDD) en niet-standaardprocessen (bv. klachtenmanagement);
  • als bewaker van de procesuitvoering ga je samen met de betrokken bankers of stafmedewerkers op zoek naar klantgerichte oplossingen;
  • je organiseert opleidingen voor commerciële kantoormedewerkers;
  • je evalueert ingediende dossiers en weegt daarbij de commerciële belangen af;
  • je werkt initiatieven uit om de beheerde processen te optimaliseren;
  • je initialiseert en beheert de nodige rapporteringen, met als doel ze sturend te kunnen inzetten.

  Je voert je rol zelfstandig uit, maar werkt nauw samen met de afdelingen Compliance en Business Control. Je werkt plaatsonafhankelijk over de verschillende commerciële kantoren en rapporteert aan de directeur Sales & Customer Xperience.

  Wat is jouw profiel?

  Werken bij Van Lanschot betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie.
  Daarnaast beschik je over de volgende competenties en achtergrond:

  • je kent de bankwereld en hebt ervaring met processen zoals CDD, KYC en AML;
  • je kan zelfstandig prioriteiten stellen, ook onder druk;
  • analytisch ben je sterk. Je zoekt naar oplossingen en toont daarin pro-activiteit. Je stelt het belang van de klant voorop;
  • je hebt een hands-on mentaliteit;
  • je kan sturend en diplomatisch optreden naar interne stakeholders;
  • bij nieuwe inzichten en evoluties slaag je er in om visie en beleidsdocumenten vlot tot coherente werkinstructies te vertalen;
  • je ziet uitdaging in complexiteit.

  Geïnteresseerd?

  Bezorg je motivatiebrief met cv via e-mail aan talent@vanlanschot.be

  Vermogensbeheerder

  Vermogensbeheerder

  Vacature

  Een vermogensbeheerder die de markten beter kent dan zijn of haar eigen broekzak, het financiële nieuws op de voet volgt en duurzame relaties met klanten weet te realiseren. Wil jij hoogstpersoonlijk meeschrijven aan het verhaal van Van Lanschot? Dan pas jij perfect in ons team van vermogensbeheerders.

  Waaruit bestaat je functie?

  Bij Van Lanschot hanteren we een zeer actief en gedisciplineerd beleggingsproces dat gebaseerd is op een combinatie van een top-downvisie en bottom-up-beleggingsbeslissingen en dat wordt uitgevoerd in een duidelijk omschreven kader.

  Voor ons team van vermogensbeheerders zijn we op zoek naar een Extern Vermogensbeheerder. In die rol praat je klanten bij over de situatie op de financiële markten en het gevoerde beleggingsbeleid van zijn portefeuille. Tevens help je private bankers bij de acquisitie van nieuwe klanten. Daarvoor maak je geregeld beleggingsvoorstellen op. 

  Wat is jouw profiel?

  Werken bij Van Lanschot betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie.

  Daarnaast beschik je over de volgende competenties en achtergrond:

  • Je bent een beleggingsprofessional met een uitgesproken interesse voor de financiële markten.
  • Je genoot een universitaire opleiding, eventueel aangevuld met relevante professionele trainingen zoals CFA of VBA.
  • Je bouwt en onderhoudt duurzame relaties met klanten en partners.
  • Je hebt bewezen commerciële talenten.
  • Je werkt zelfstandig en nauwkeurig. 

  Wat bieden we jou?

  • Een uitstekend loonpakket dat bij jouw kennis en ervaring past.
  • Je komt terecht in een stimulerende omgeving met veel ruimte voor frisse ideeën, eigen initiatieven en toffe collega’s.
  • Je werkt vanuit ons hoofdkantoor in Antwerpen, maar bezoekt regelmatig onze lokale kantoren.

  Geïnteresseerd?

  Bezorg je motivatiebrief met cv via e-mail aan talent@vanlanschot.be

  Private Banker Meise

  Private Banker Meise (M/V)

  VACATURE

  Een private banker van de toekomst bij de bank van de toekomst. Dat is jouw rol bij Van Lanschot. Je weet wat onze klanten nodig hebben, nog voor ze het zelf weten. Jij bent de private banker die samen met ons onze geschiedenis vertaalt naar de wereld van nu. Dat doe je met veel ondernemingszin, vakmanschap en toewijding.

  Waaruit bestaat je functie?

  • Je zorgt voor het relatiebeheer, het integrale advies en de actieve uitbouw van een klantenbestand van vermogende particulieren.
  • Je beheert zelfstandig je klantenportefeuille, maar werkt nauw samen met onze vermogensbeheerders, beleggingsadviseurs en financiële planners.
  • Acquisitie vormt een belangrijk onderdeel van je takenpakket. Daarbij ga je planmatig en doelgericht te werk.
  • Je hebt een ruim netwerk dat je actief onderhoudt.
  • Je bent de eerste gesprekspartner voor je klanten en geeft hen advies over onze producten. Je onderhoudt actief de relatie.

  Herken jij je in dit Van Lanschot-profiel?

  • Je hebt minstens 5 jaar ervaring in de banksector.
  • Je weet hoe je een klantenportefeuille opbouwt.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Frans. Engels is een pluspunt.
  • Je bent ondernemend, denkt oplossingsgericht en werkt zelfstandig.
  • Je wordt een belangrijke speler in de verdere uitbouw van ons kantoor in Meise.
  • Je brede maatschappelijke interesse, goede persoonlijke ontwikkeling en commerciële talent maken je de perfecte partner voor onze klanten.

  Wat bieden we jou?

  • Een uitstekend loonpakket dat bij jouw kennis en ervaring past.
  • Je komt terecht in een stimulerende omgeving met veel ruimte voor frisse ideeën, eigen initiatieven en toffe collega’s.
  • Je werkt vanuit ons kantoor in Meise, maar bezoekt ook regelmatig het hoofdkantoor in Antwerpen.

  Geïnteresseerd?

  Bezorg je motivatiebrief met cv via e-mail aan talent@vanlanschot.be of stuur het naar het volgende adres: 

  Van Lanschot Bankiers België 
  Human Talent Management 
  Desguinlei 50 
  2018 Antwerpen

  Private Banker

  Private Banker

  Vacature

  Je werkomgeving bij Van Lanschot

  Van Lanschot is één van de oudste onafhankelijke banken in Europa met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Van Lanschot biedt een full service dienstverlening aan vermogende particulieren in Nederland en België. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarbij advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. De belangen van de cliënt staan voorop bij haar dienstverlening. Dat blijkt onder andere uit de transparante kostenstructuur van de diensten die zij aanbiedt. Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen blijft Van Lanschot investeren in de vakbekwaamheid en de deskundigheid van haar medewerkers. We zijn steeds op zoek naar private bankers voor onze diverse kantoren.

  Waaruit bestaat je functie?

  Je zorgt voor het relatiebeheer, de integrale advisering en actieve uitbouw van een cliëntenbestand van vermogende particulieren. Dit doe je in teamverband met onze vermogensbeheerders en -adviseurs, de financiële planners en desgevallend externe partijen. Acquisitie vormt een belangrijk onderdeel van je takenpakket. Bij het acquireren van nieuwe doelgroeprelaties ga je planmatig en doelgericht te werk. Je beschikt over een ruim netwerk dat je actief onderhoudt.

  Herken jij je in dit Van Lanschot-profiel?

  Je bent een gedreven commercieel talent, creatief en representatief. Met je uitstraling, brede vorming en ruime interesse ben je de gesprekspartner bij uitstek om vermogende particulieren onze unieke dienstverlening van integraal patrimoniaal advies aan te bieden.

  Je opleiding en professionele achtergrond

  Je beschikt over een brede maatschappelijke interesse en een goede persoonlijke ontwikkeling. Je bent commercieel ingesteld en in staat rendementen te optimaliseren, met het oog op omzet- en resultaatverbetering. Je kan terugblikken op min. 5 jaar relevante bancaire ervaring. Je bent tweetalig (NL/F).

  Hoe kan je reageren?

  Je sollicitatiebrief met CV ontvangen wij graag per e-mail: talent@vanlanschot.be.

  Je kan je sollicitatiebrief ook sturen naar volgend adres:

  Van Lanschot Bankiers België
  Human Talent Management
  Desguinlei 50
  2018 Antwerpen

  Van Lanschot kan je als persoonlijk omschrijven

  Peter Van Haute | Senior Private Banker

  Ik koos na een jarenlange carrière bij BNPParibas Fortis voor Van Lanschot. Als senior private banker volg ik samen met een team van adviseurs en beheerders de portefeuilles op van een select aantal relaties. ‘Persoonlijk’. Zo kan je Van Lanschot toch wel omschrijven. In haar contacten met klanten bedoel ik dan. Het aantal klanten per banker wordt hier bewust laag gehouden. Daardoor zijn de contacten frequenter, er is meer tijd om dieper te gaan en ook als tussenpersoon te fungeren als het gaat over financiële planning, successie, … Dat maakt dat je een ander soort relatie met je klant krijgt. En ook met diens familie. Je kijkt meer naar de lange termijn.’