Gespecialiseerd in de toekomst sinds 1737

  Historiek

  Van Lanschot is één van de oudste onafhankelijke private banken van Europa. Met constante toewijding en financieel vakmanschap werken we sinds 1737 aan de vooruitgang van onze klanten. In die tijd heeft onze handelsgeest ons en onze klanten door een stroom van veranderingen geloodst. En met al die veranderingen, veranderen de ambities van onze klanten ook. Zowel op de korte als op de lange termijn. 

   1617 - Cornelis Lantschot

   Het oudste fysieke spoor dat we vandaag kunnen terugvinden van de grondleggers van onze bank dateert van 1617. Cornelis Lantschot, een welvarend koopman, liet zich afbeelden door Peter Paul Rubens. Tot de dood verbonden met elkaar, want beiden liggen begraven in de Sint Jacobskerk te Antwerpen. 

    1737 - Oprichting Van Lanschot

    Op 22 juli 1737 boekte Cornelis van Lanschot zijn eerste inkopen voor zijn handelshuis in zijn ‘Ontfangboek’. Hiermee begint de officiële geschiedenis van Van Lanschot. Lees hier meer over de handel in koloniale waren op de website van Van Lanschot Kempen.

    Vanaf de oorsprong in 1737 tot het overlijden van Jan Cees van Lanschot in 1991 is altijd een familielid bestuursvoorzitter van de bank geweest. Vandaag is de negende generatie nog steeds aandeelhouder van Van Lanschot Kempen

    Van Lanschot, later Van Lanschot Kempen, is sinds 1999 genoteerd aan Euronext Amsterdam. 

     1991 - Van Lanschot België

     Op 1 juli 1991 opende Van Lanschot in Antwerpen aan de Jan van Rijswijcklaan 4 zijn eerste kantoor op Belgisch grondgebied.

     Andere kantoren volgden snel: Turnhout (1995) en Lanaken (1996) waarna de verdere expansie in België werd ingezet.

      1998 - Opening Gent

      Gehuisvest in wat ooit één van de meest spraakmakende restaurants van België was. In dezelfde ruimte waar chef Slawinsky van Apicius met visionaire gerechten aan het fornuis experimenteerde, serveren de medewerkers van dit kantoor ondertussen al meer dan 20 jaar financiële oplossingen à la carte.

       2001 - Opening Kortrijk

       West-Vlaamse families voelen zich thuis in het prachtige kantoorpand aan de Beverlaai. Van Lanschot Kortrijk werd ingehuldigd in 2001 door Philip Vlerick die daarmee definitief afscheid nam van zijn vroegere ouderlijke woning.

        2002 - Opening Hasselt

        Aan de voet van wat ooit de Kolonel Dusartkazerne was, werd met veel zorg en toewijding gewerkt aan de restauratie van dit neoclassicistische herenhuis. 100% tevredenheid van hun cliënten: daar gaat dit Limburgs team van financieel specialisten voor.

         2007 - Kempen & Co

         Van Lanschot nam in 2007 Kempen & Co over om de positie voor de doelgroepen vermogende particulieren, institutionele beleggers, ondernemingen en ondernemers verder te versterken. Kempen & Co opereert met een grote mate van zelfstandigheid binnen Van Lanschot en de merknaam Kempen & Co blijft gehandhaafd.

         Op 18 mei 2017 keuren de aandeelhouders de naamswijziging van Van Lanschot NV in Van Lanschot Kempen NV goed. De statuten worden aangepast. Op 30 juni 2017 opent bestuursvoorzitter Karl Guha de beurs met een gongslag ter gelegenheid van de introductie van de nieuwe naam, het nieuwe merk en het nieuwe tickersymbool VLK.

          2015 - Opening Leuven

          Met deze bijkomende vestiging is Van Lanschot voortaan in elke Vlaamse provincie vertegenwoordigd. Als universiteits- en ziekenhuisstad, met een steeds internationaler karakter kon Leuven niet ontbreken in de lijst van steden waar Van Lanschot haar dienstverlening aanbiedt. De voormalige directeurswoning van de sigarenfabriek Vanderelst werd aangepast aan de normen van vandaag. Met respect voor het verleden.

           2016 - Opening Luik

           Het nieuwe kantoor in het centrum van Luik is de eerste stap van Van Lanschot in het Waalse landsgedeelte. Een nieuw ervaren team van private bankers en wealth planners, vertrouwd met het potentieel in deze regio versterkt onze positie nu ook in Wallonië aanzienlijk.

            Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel