1. Over Van Lanschot
 2. Duurzaam en verantwoord beleggen

Er is beleggen, verantwoord beleggen en duurzaam beleggen

Duurzaam & Verantwoord
Van Lanschot hoort bij de top 3 van de meest duurzame banken. We zijn zelfs de meest duurzame private bank van België.
  Duurzaam & verantwoord - Floathing CTA - windmolen - desktop
  Duurzaam & Verantwoord

  Een geschiedenis als de onze voorleggen, kan alleen maar bij een verantwoord & duurzaam beleid. 

  Van 1737 naar 2037

  Verantwoord ondernemen staat voor ons gelijk aan integer en transparant ondernemen. Zowel als het gaat over het bankbeleid als over ons duurzaam beleggingsproces. 

  Ons selectieproces controleert doorlopend of de bedrijven waarin we beleggen de internationale afspraken naleven inzake maatschappelijk gedrag, milieu en behoorlijk bestuur.

  • Continu selectieproces: we controleren doorlopend of de bedrijven waarin we beleggen de internationale afspraken naleven inzake maatschappelijk gedrag, milieu en behoorlijk bestuur
  • Best in class: we investeren enkel in de 50% meest duurzame bedrijven
  • Engagement: met bedrijven waarin we beleggen, gaan we de dialoog rond duurzaamheid aan
   

  Externe rankings en -benchmarks

  Forum Ethibel

  Forum Ethibel

  Onderzoeksbureau Forum Ethibel heeft ons beloond met een Forum Ethibel Certificering. Een bevestiging dat wij zowel ons eigen duurzame bankbeleid als het duurzame beleggingsbeleid voor onze klanten daadwerkelijk naleven.

  Certificaat Van Lanschot Kempen - beheer en advies 2017

  Certificaat Van Lanschot Kempen - spaargelden 2017

  Forum Ethibel investeringsregister

  Forum Ethibel investeringsregister

  Forum Ethibel gaat op zoek naar bedrijven die mogelijk in aanmerking komen voor ethische beleggingen. Ze beoordeelt de bedrijven die gunstig scoren en beslist of ze opgenomen worden in het investeringsregister. Beleggingsproducten met het Forum Ethibel-label putten uitsluitend uit dit register. Het aandeel Van Lanschot is erin opgenomen.
  Sustainalytics

  Sustainalytics

  Ratingbureau Sustainalytics plaatst ons op de eerste positie binnen de groep van middelgrote banken op het vlak van ESG-beleid (Environmental, Social and Governance).

  Certificering Forum Ethibel


  Deze onafhankelijke non-profitorganisatie  is hét adviesbureau voor maatschappelijk verantwoord investeren. Sinds 2011 ontvangt Van Lanschot jaarlijks een certificering. Net omdat we de ons toevertrouwde gelden uitzetten in kredieten en beleggingen strikt volgens de principes van verantwoord bankieren en beleggen.

  Ons beleid rond agrarische grondstoffen

  Als duurzame financiële instelling zijn wij vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid altijd bezorgd om de directe en indirecte impact van onze activiteiten.

  Om te vermijden dat bepaalde beleggingsproducten, op directe of indirecte wijze, een negatieve impact zouden hebben op de prijs van landbouwgrondstoffen en op die manier de basis voedselvoorziening van kwetsbare bevolkingsgroepen in gevaar zou brengen, hebben we hiervoor een beleid ontwikkeld.

  Klik hier voor meer info

   Zet ons aan het werk

   Wij willen bijdragen aan uw succes. Vertel ons meer over uw drijfveren en ambities. Laat u verrassen door onze aanpak. Ook voor een second opinion.