1. Over Van Lanschot
  2. Duurzaam en verantwoord beleggen

Er is beleggen, verantwoord beleggen en duurzaam beleggen

Duurzaam & Verantwoord
Van Lanschot hoort bij de top 3 van de meest duurzame banken. We zijn zelfs de meest duurzame private bank van België.
Duurzaam & verantwoord - Floathing CTA - windmolen - desktop
Duurzaam & Verantwoord

Een geschiedenis als de onze voorleggen, kan alleen maar bij een verantwoord & duurzaam beleid. 

Van 1737 naar 2037

Verantwoord ondernemen staat voor ons gelijk aan integer en transparant ondernemen. Zowel als het gaat over het bankbeleid als over ons duurzaam beleggingsproces. 

Ons selectieproces controleert doorlopend of de bedrijven waarin we beleggen de internationale afspraken naleven inzake maatschappelijk gedrag, milieu en behoorlijk bestuur.

  • Continu selectieproces: we controleren doorlopend of de bedrijven waarin we beleggen de internationale afspraken naleven inzake maatschappelijk gedrag, milieu en behoorlijk bestuur
  • Best in class: we investeren enkel in de 50% meest duurzame bedrijven
  • Engagement: met bedrijven waarin we beleggen, gaan we de dialoog rond duurzaamheid aan
 

Externe rankings en -benchmarks

Febelfin

Febelfin

Sectororganisatie Febelfin erkent het streng duurzame beleggingsbeleid van onze producten en beloont ze met het Febelfin Towards Sustainability duurzaamheidslabel. Meer informatie vindt u hier.
Forum Ethibel

Forum Ethibel

Onderzoeksbureau Forum Ethibel heeft ons beloond met een Forum Ethibel Certificering. Een bevestiging dat wij zowel ons eigen duurzame bankbeleid als het duurzame beleggingsbeleid voor onze klanten daadwerkelijk naleven.

Certificaat Van Lanschot Kempen - beheer en advies 2018

Certificaat Van Lanschot Kempen - spaargelden 2018

Naar de website van Forum Ethibel

Forum Ethibel investeringsregister

Forum Ethibel investeringsregister

Forum Ethibel gaat op zoek naar bedrijven die mogelijk in aanmerking komen voor ethische beleggingen. Ze beoordeelt de bedrijven die gunstig scoren en beslist of ze opgenomen worden in het investeringsregister. Beleggingsproducten met het Forum Ethibel-label putten uitsluitend uit dit register. Het aandeel Van Lanschot is erin opgenomen.
Sustainalytics

Sustainalytics

Ratingbureau Sustainalytics plaatst ons op de eerste positie binnen de groep van middelgrote banken op het vlak van ESG-beleid (Environmental, Social and Governance).

Van Lanschot Kempen en de Europese duurzaamheidsregelgeving 


Aandacht voor klimaatverandering, de daaraan gekoppelde bredere gevolgen voor het milieu alsook het streven naar een solide sociale basis voor iedereen, treedt steeds meer naar de voorgrond. Om verdere voortgang te bespoedigen, heeft de EU een pakket aan wettelijke maatregelen ontplooit, waaronder de EU Taxonomie Verordening en de ‘Verordening betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiële dienstensector’ (de EU Sustainable Finance Disclosure Regulation, SFDR). 

Ons beleid rond agrarische grondstoffen

Als duurzame financiële instelling zijn wij vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid altijd bezorgd om de directe en indirecte impact van onze activiteiten.

Om te vermijden dat bepaalde beleggingsproducten, op directe of indirecte wijze, een negatieve impact zouden hebben op de prijs van landbouwgrondstoffen en op die manier de basis voedselvoorziening van kwetsbare bevolkingsgroepen in gevaar zou brengen, hebben we hiervoor een beleid ontwikkeld.

Klik hier voor meer info

Zet ons aan het werk

Wij willen bijdragen aan uw succes. Vertel ons meer over uw drijfveren en ambities. Laat u verrassen door onze aanpak. Ook voor een second opinion.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel