Hoe steun ik een goed doel?

U wilt iets geven aan een goed doel dat u nauw aan het hart ligt. Dat staat vast. Maar weet u ‘hoe’? Welk goed doel kiest u? Hoeveel wilt u geven? En doet u dit als u nog leeft ?

Wij informeren u graag over de verschillende manieren waarop u het goede doel kan steunen en lichten de voor- en nadelen ervan toe.

Uw vermogen nalaten aan uw erfgenamen én het goede doel?

Dat kan! U wilt een deel van uw vermogen geven aan een goed doel als u er niet meer bent. Dan kan u een goed doel opnemen in uw testament. Als u geen testament heeft, wordt uw nalatenschap vererfd volgens de regels van het wettelijk erfrecht.

UZA Foundation

Iedereen verdient de beste zorgen. De UZA foundation ondersteunt het grensverleggend onderzoek binnen het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Mucovereniging vzw

De Mucovereniging vzw is een vereniging van en voor mensen met mucoviscidose en hun families. Samen met de families, mucocentra en zorgverstrekkers zetten ze zich in voor een beter, langer en gelukkiger leven voor alle mucopatiënten. Prioriteit nummer één? Kinderen, jongeren en volwassenen met muco in ons land bijstaan in hun dagelijkse strijd tegen de ziekte.

Hefboom

Hefboom bouwt in Vlaanderen en Brussel mee aan een sociale en duurzame samenleving. De organisatie is een tussenschakel tussen investeerders (zowel individuele personen als organisaties) en professionele initiatieven uit de sociale en duurzame economie. Met een gevarieerd aanbod op het vlak van financiering, managementadvies en dienstverlening draagt Hefboom actief bij tot het goed bestuur en een efficiënte werking van deze organisaties. Hefboom streeft ernaar om zelf economisch duurzaam te werken.

UZ Brussel Foundation

De UZ Brussel Foundation baant een weg voor klinisch wetenschappelijk onderzoek, zodat de patiënten van het UZ Brussel de best mogelijke kans krijgen. Daarnaast brengen ze de warmte van thuis naar het ziekenhuis, zodat wie vecht voor zijn gezondheid ook op tijd en stond zijn zorgen kan vergeten.

VUB Foundation

VUB Foundation bestaat om vrij onderzoek te financieren via bedrijven en particulieren. Om vragen te beantwoorden zoals: slagen we erin om eindelijk enkel met duurzame energiebronnen te leven? Lukt het ons om innovatieve gezondheidszorg toegankelijk te maken voor iedereen? Wat met jobcreatie in de digitale revolutie?

Mercy Ships

Mercy Ships is een internationale liefdadigheidsorganisatie die zich inzet om kwalitatieve gezondheidszorg te bieden aan de allerarmsten. Ze varen met het grootste private ziekenhuisschip naar Afrikaanse landen en bieden gratis operaties, behandelingen en trainingen aan.

Wie is er aan boord? Meer dan 400 vrijwilligers die zelf hun reis en verblijf betalen: dokters, verplegend personeel, ingenieurs, landbouwers, bouwvakkers, enzovoorts.

Beste bezoeker,
Om u beter van dienst te zijn, streven wij er steeds naar onze website te verbeteren. Daarom maakt www.vanlanschot.be gebruik van Google Analytics. Hiervoor worden cookies ingesteld op uw computer wanneer u een webpagina bezoekt (toelichting).