Wat te lezen op wereldboekendag 2020?

Mario Potappel
Productspecialist en communicatie
  1. Blog
  2. Wereldboekendag 2020 - onze 8 leestips
Boekentips 

Wat te lezen op Wereldboekendag 2020? 

Ontdek onze leestips en ga vanuit huis toch even op reis.

Vandaag vieren we, ook tijdens deze bijzondere periode, de 25ste editie van de World Book and Copyright Day. De UNESCO riep deze dag in 1995 in het leven om schrijvers en boeken te eren en om aandacht te vragen voor de waarde van het lezen. Ook nu is dat nog steeds een absolute noodzaak. 

23 april is geen toevallig gekozen dag. Meer dan vier eeuwen geleden stierven op díe dag in 1616 William Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega (Comentarios reales de los Incas). Tegelijkertijd werd, vele jaren later, Maurice Druon (Les grandes familles) geboren.

Onze aanraders

Graag stel ik u voor aan een aantal gekende en minder gekende pareltjes die ik met veel plezier heb gelezen. Toegankelijke boeken met verrassende perspectieven!
In het werk van Bregman ben ik nog maar halverwege, toch kan ik u nu al aanraden het zeker te lezen. De titel alleen al zet aan tot nadenken. En lezen scherpt nu eenmaal meningen. 

Ook nu toch even op reis

Reizen is op dit moment nagenoeg onmogelijk. Toch kunt u zonder uw stoel te verlaten de wereld verkennen. Zoals de gelauwerde auteur George R.R. Martin terecht opmerkt: ‘A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one.’

Zonder Mak en Covel had ik nooit van het bestaan van Franz Reichelt of Bill Dunn geweten. Evenzo wist ik niet dat er een écht ‘Lord of the Flies-avontuur’ is geweest (Bregman) en zal ik, na het lezen van Tartt, nooit meer met dezelfde ogen het kleine werk van Fabritius zien in het Mauritshuis. 

Veel leesplezier toegewenst, ook tijdens deze thuisblijfperiode!

De 8 leestips van Mario

Wereldboekendag 2020
Boeken over beleggen
Fictie & non-fictie boeken
Mario Potappel
Productspecialist en communicatie
Login page tracking pixel