Van Lanschot Kortrijk viert 20e verjaardag

Van Lanschot
  1. Blog
  2. VL Kortrijk 20 jaar
Van Lanschot Kortrijk

Van Lanschot Kortrijk viert 20e verjaardag

Nieuws
19 december 2018
Van Lanschot Kortrijk bestaat in december 20 jaar. Als één van de oudste onafhankelijke private banken van Europa hechten ze grote waarde aan betrouwbaarheid en langetermijnvisie. Ook in brede marktexpertise en transparante informatie naar klanten investeert Van Lanschot sterk. Met een inspirerende conferentie over Private Equity voor familiale opvolging onderstrepen ze het belang van familiebedrijven voor de Belgische economie.

Inspirerende conferenties rond actuele thema’s

Het kantoor in Kortrijk organiseerde dit jaar een aantal inspirerende conferenties rond actuele thema’s zoals artificiële intelligentie en blockchain. Vorige week sloten ze het jaar af met een inspirerende conferentie over ‘Private Equity als een tool voor successie en familiale opvolging’. De conferentie was gericht naar familiebedrijven uit West-Vlaanderen. Familiebedrijven vormden volgens een studie van het FBN in 2015 ongeveer een derde van het BBP, of zo’n 77% van alle Belgische bedrijven. Eén van de grootste aandeelhouders van de bank is nog steeds de familie Van Lanschot. Familiaal en duurzaam ondernemerschap zijn dus ook voor de bank zelf belangrijke kernwaarden. 

Nieuwe medewerkers Van Lanschot Kortrijk

Van Lanschot Kortrijk nam dit jaar vier nieuwe medewerkers in dienst waaronder de nieuwe kantoordirecteur Tom Hollants , een doorwinterde private banker. Verder werden ook een aantal nieuwe private bankers aangenomen waaronder Peter Van Haute en Nicolas Storme die zelf jarenlang gewerkt heeft als familiaal ondernemer. Jan Talboom vervoegt het team als assistent private banker. 

Het kantoor als inspirerende ontmoetingsplek

Het team in Kortrijk is ambitieus en wil van het kantoor een inspirerende en dynamische ontmoetingsplek maken. Zo wil Van Lanschot de vergaderruimte openstellen voor klanten die er externe meetings wensen te organiseren en plannen ze er ook volgend jaar nog tal van activiteiten en conferenties voor jong en oud. 

Kernelementen van Van Lanschot

Het succes van de bank is grotendeels te danken aan zijn groot aanpassingsvermogen, een langetermijnvisie en heldere inzichten in de financiële markten. Een goede verstandhouding en open dialoog met de klant zijn kernelementen in de reputatie van de bank.
“Als private bank moet je de vinger aan de pols houden. We willen onze klanten op een integere en transparante manier informeren over wat er leeft op de markten. Zodat ze op de hoogte zijn van wat ze kunnen verwachten, vandaag én morgen.”, zegt Tom Hollants, directeur bij Van Lanschot in Kortrijk. 

Nieuwe kantoren

Van Lanschot is één van de oudste onafhankelijke private banken van Europa met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De voorbije drie jaar opende Van Lanschot nieuwe kantoren in Luik, Meise, Vosselaar en Leuven. 

Van Lanschot