De afschaffing van het duolegaat: heeft u uw testament al herbekeken?

Heidi Van den Eede
Directeur Wealth Structuring
  1. Blog
  2. De afschaffing van het duolegaat in Vlaanderen

De afschaffing van het duolegaat: heeft u uw testament al herbekeken?

Erven & schenken
14 juni 2021
Weet u graag meer over de nieuwe regeling? Bekijk hieronder onze video!

Vanaf 1 juli 2021 genieten testamenten met een duolegaat niet langer van een fiscaal voordeel. Voor overlijdens in Vlaanderen vanaf die datum wordt het fiscale voordeel van het duolegaat immers afgeschaft

Als compensatie voor de afschaffing roept de Vlaamse regering wel enkele tegemoetkomingen in het leven: de afschaffing van de erf- en schenkbelasting voor goede doelen en de invoering van de vriendenerfenis.

Directeur Wealth Structuring Heidi Van den Eede zette tijdens ons webinar over erven en schenken een tijdje geleden de geplande wijzigingen aan het duolegaat op een rij. Bekijk hier wat er verandert en wat dat voor u betekent.

Heeft u uw testament al herbekeken?

Als u een duolegaat in uw testament heeft opgenomen, dan is het aangewezen om uw testament te herbekijken. Past u dat niet aan, dan moet het goede doel mogelijk meer erfbelasting betalen dan de waarde die het krijgt en zal het de erfenis waarschijnlijk verwerpen.

Heeft u vragen over wat deze wetswijzigingen voor u betekenen of gaat u hierover graag met ons in gesprek? Contacteer dan uw private banker of neem hier contact op met ons.

 
Heidi Van den Eede
Directeur Wealth Structuring
Login page tracking pixel