Van Lanschot Kempen ontvangt belangrijke onderscheiding van The Banker

  1. Blog
  2. Van Lanschot Kempen ontvangt belangrijke onderscheiding van The Banker

Van Lanschot Kempen ontvangt belangrijke onderscheiding van The Banker

Corporate news
15 november 2022
Ons Nederlandse moederbedrijf Van Lanschot Kempen heeft bij de PWM/The Banker Global Private Banking Awards van dit jaar een belangrijke categorieprijs gewonnen: Best Private Bank in the Netherlands.

The Banker is een publicatie van de Financial Times groep. Gelezen in 180 landen wereldwijd, verstrekt The Banker al sinds 1926 wereldwijde financiële informatie en heeft het de reputatie opgebouwd van objectieve en scherpe verslaggeving over belangrijke gebeurtenissen.

De Global Private Banking Awards onderscheidt private banken die het afgelopen jaar uitblonken in zowel de uitvoering van hun bedrijfsstrategie als de instroom van vermogen en daarbij bovendien hoog scoorden op klantentevredenheid. 

Meer dan 120 banken uit 50 landen over de hele wereld hebben dit jaar meegedaan aan de 14e editie. Uit de inzendingen blijkt dat er steeds meer wordt geïnvesteerd in private assets en dat er nichespelers ontstaan die klaar staan om marktaandeel te veroveren op de grootbanken.

Volgens het jurycommentaar sprong Van Lanschot Kempen eruit, in een speelveld waarin vermogende klanten ook de keuze hebben tussen een aantal veel grotere banken. De aanzienlijke organische groei van het beheerd vermogen werd mede mogelijk gemaakt door de openheid van de onderneming voor samenwerking en overnames in de Benelux. 

De juryleden merkten verder op dat Van Lanschot Kempen in staat is bepaalde strategieën die voorheen alleen voor institutionele beleggers beschikbaar waren, zoals beleggingen in duurzame landbouw, toegankelijk te maken voor private clients.

Bij Van Lanschot Kempen omarmen we de toekomst

Richard Bruens, lid Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Private Banking: "Private banking is al tientallen jaren onze kernactiviteit en klanten waarderen onze persoonlijke en vernieuwende aanpak enorm. We willen hen hartelijk danken voor het vertrouwen dat ze in ons stellen. We kijken uit naar de toekomst; om voor de lange termijn waarde te blijven creëren voor onze klanten.”

In 2021 steeg het vermogen van privatebankingklanten met 37% tot meer dan 58 miljard euro. De groei werd ondersteund door samenwerkingen en overnames in de Benelux, waaronder de overname van een belang van 70% in de Belgische vermogensbeheerder Mercier Vanderlinden.

Met als einddoel 'een verschuiving van een productgerichte naar een oplossingsgerichte benadering' voltooide Van Lanschot Kempen in haar thuismarkt de transformatie van universele bank naar geïntegreerde vermogensbeheerder. De nieuwe organisatiestructuur vergroot de efficiëntie van de bank door een betere kennisdeling en schaalvoordelen

"Door een 'geïntegreerde vermogensbeheerder' te worden, benutten we nu het volledige potentieel van onze groep. Zo hebben onze privatebankingklanten nu toegang tot het volledige gamma van diensten en producten van al onze bedrijfsonderdelen", legt Richard Bruens uit. Vandaag krijgen privatebankingklanten dezelfde grondige research en diensten op maat als institutionele cliënten. Ze kunnen ook beleggen in producten die voorheen alleen beschikbaar waren voor grote, geavanceerde beleggers. 

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel