Uit in de herfst? 5x heerlijke kunst in beeld

  1. Blog
  2. Uit in de herfst? 5x heerlijke kunst in beeld
Lifestyle

Uit in de herfst? 5x heerlijke kunst in beeld

Exposities en voorstellingen die het bezoeken waard zijn? We polsten bij collega’s en klanten naar frisse ideeën voor het najaar van 2022. Voor een moment alleen, met partner, vrienden en of (klein)kinderen – want op de emoties die kunst en cultuur losmaken, staat geen leeftijd. 
Uit de vele reacties distilleerden we deze erelijst cultuurdates. 
©Khosrow Rajab Kordi

Till Eulenspiegel for Kids | de Munt

Maak kennis met Tijl Uilenspiegel, de grootste deugniet uit de geschiedenis. Alain Altinoglu (dirigent en muziekdirecteur van de Munt) en Filip Jordens (theatermaker en Meester in de Kleinkunst) richten zich tot het allerjongste muziekpubliek in een buitengewoon en vrolijk familieconcert. Ze brengen Strauss’ symfonische gedicht Till Eulenspiegels lustige Streiche met het symfonieorkest van de Munt in het Paleis voor Schone Kunsten. 

U komt terecht in de Grote Zaal Henry Le Bœuf, akoestisch gezien een van de 5 beste zalen ter wereld. Laat uw kinderen de wereld van opera ontdekken met dit leutige verhaal: een belevenis wordt het sowieso!

20.11.2022 in Bozar, Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Info en tickets via de Munt | la Monnaie

Rosas Mozart concert aria Un moto di gioia © Herman Sorgeloos

Mozart / Concert Arias. Un moto di gioia | Opera Ballet Vlaanderen

Laat u meevoeren in een golf van vreugde. 30 jaar na Mozarts concertaria’s op het Festival van Avignon verwonderen de dansers van Opera Ballet Vlaanderen en Anne Teresa De Keersmaeker opnieuw. De aria Un moto di gioia komt uit een van de bekendste opera’s van Mozart: Le Nozze di Figaro. Liefdesverklaringen en intriges wisselen zich af in steeds nieuwe allianties tussen dans en zang.

Un moto di gioia is een balletopera om niet te missen. Met de prachtige stemmen van sopranen Emma Posman, Annelies Van Gramberen en mezzosopraan Raphaële Green, begeleid door Pedro Beriso op pianoforte en het symfonieorkest. Onder regie van Jean-Luc Ducourt en de muzikale leiding van Ulises Maino. 

9.10 – 18.11.2022 in Opera Antwerpen of Concertgebouw Brugge
Info en tickets via Opera Ballet Vlaanderen

© Vincent van den Hoogen

GLOW ‘22 – Urban Skin | Eindhoven 

Eindhoven, Lichtstad. “Met patronen en vormen die verschijnen en verdwijnen. Met licht dat weerkaatst, danst en gebouwen en lege ruimten transformeert.” Staat de 17de editie van GLOW al in uw agenda? Sinds 2006 is dit lichtkunstfestival uitgegroeid tot dé bucketlistbestemming voor iedereen die houdt van inspirerende en mooie lichtkunst in een openbare setting. U geniet er van meer dan 30 innovatieve lichtinstallaties.

Hier ontstaat de juiste kruisbestuiving tussen ideeën en technologie, breed gedragen door kunstenaars, gemeenschap, bedrijven en de stad. Bovendien organiseert GLOW een informatief congres waarbij ze ingaan op kernvragen voor de toekomst. Denk hierbij aan onderwerpen als verlichting, lichtvervuiling en duurzaamheid.

12.11 – 13.11.2022 in Eindhoven
Meer info via Lichtfestival GLOW Eindhoven

© Wim Delvoye

Collection Hugo Voeten | Beeldentuin Geel

Buitenlucht en kunst gaan prima samen. U geniet van allebei in de private beeldentuin van Hugo Voeten. In deze groene oase van 15 hectare wandelt u door een eclectische mix van hedendaagse kunst.

Het park toont meer dan 160 werken van 35 verschillende kunstenaars. Van Novello Finotti, Pavel Koichev, Wim Delvoye, Panamarenko, Arno Breker, Krum Damianov en vele anderen. De kunstwerken gaan een speciale dialoog aan met de tuinarchitectuur en het landschap. En de tuin omvat verschillende zones met telkens een andere sfeer, waaronder indrukwekkende ontwerpen van landschapsarchitecten Jacques Wirtz en Erik Dhont. 

Elke woensdag en elke 1ste zondag van de maand in Beeldentuin Hugo Voeten, Hazenhout 17/19, 2440 Geel
Info en reservaties via Collection Hugo Voeten

Waterslangen II, 1904/1906-07, privécollectie, Courtesy of HomeArt

Golden Boy Klimt | Van Gogh Museum

Nooit eerder kon je in Nederland zo’n overzicht van iconische topstukken uit het œuvre van een van de grootste meesters van de art nouveau bewonderen. Het Van Gogh Museum opent haar deuren tot het kleurrijke en explosieve werk van de Oostenrijkse kunstenaar Klimt (1826-1918) van 7 oktober 2022 tot en met 8 januari 2023. 

Van decoratieve landschapsschilderijen en krachtige figuurtekeningen tot monumentale vrouwenportretten zoals Judith, Emilie Flöge en spectaculaire schilderijen als Waterslangen II.  De tentoonstelling is een samenwerking met het Belvedere in Wenen. Golden Boy Gustav Klimt. Inspired by Van Gogh, Rodin, Matisse… een unieke kans om kennis te maken met een visionaire kunstenaar. Als trotse hoofdsponsor kunnen we niet anders dan afsluiten met deze prachtige exposé

7.10 - 8.01.2023 in Van Gogh Museum, Museumplein 6, 1071 DJ Amsterdam 
Info en reservaties via Van Gogh Museum

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel