Van Lanschot Kempen: Aanscherping kapitaalstrategie en trading update eerste kwartaal 2022

 1. Blog
 2. Van Lanschot Kempen: Trading update eerste kwartaal

Van Lanschot Kempen: Aanscherping kapitaalstrategie en trading update eerste kwartaal 2022

Corporate news
11 mei 2022
'Van een universele bank naar een gespecialiseerde wealth manager.'

Capital Markets Day:

 • Transformatie naar gespecialiseerde wealth manager succesvol afgerond.
 • Focus op groei: organisch in combinatie met bolt-on overnames.
 • Aanscherping financiële doelstellingen en kapitaalstrategie.

Trading update eerste kwartaal:

 • Nettoresultaat Q1 € 25,1 miljoen (Q1 2021: € 33,1 miljoen), daling door incidentele, bijzondere last, onderliggend nettoresultaat € 35,7 miljoen (Q1 2021: € 33,7 miljoen) en 18% stijging provisie-inkomsten.
 • Client assets € 125,5 miljard (2021: € 131,1 miljard) en AuM € 106,3 miljard (2021: € 112,1 miljard).
 • Netto-instroom AuM Private Clients € 0,6 miljard en Wholesale & Institutional Clients € 0,1 miljard.
 • Sterke kapitaalratio van 20,8% (2021: 23,7%), daling door hogere kapitaalvereisten voor woninghypotheken.

‘Het eerste kwartaal van dit jaar kenmerkte zich door een hoge mate van onzekerheid en hoge volatiliteit op de financiële markten, mede als gevolg van de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne en de voortdurende pandemie', aldus Maarten Edixhoven, voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen. 'Door het vertrouwen van onze klanten en de inzet van onze medewerkers bleef de netto-instroom in assets under management (AuM) positief met € 0,7 miljard, stegen de provisie-inkomsten met 18% en is het nettoresultaat sterk met € 25,1 miljoen.

De transformatie van een universele bank naar een gespecialiseerde wealth manager met de focus op private banking, professional solutions, investment management en investment banking is afgerond. Dit is een goed moment voor het aanscherpen van onze financiële doelstellingen en kapitaalstrategie. De organisatie heeft een goede track-record van groei, zowel autonoom als door overnames. We focussen op groei in combinatie met een capital-light-balans. Van groot belang daarbij zijn onze mensen. We hebben een geweldig team van medewerkers met ondernemersgeest en volledige focus op klanten. We willen graag de medewerkersparticipatie vergroten. De introductie van een aantrekkelijk aandelenplan voor alle medewerkers begin dit jaar was een succes en binnenkort introduceren we ook een specifiek participatieplan voor senior medewerkers.’

 • Leest u graag meer over de aanscherping van onze financiële doelstellingen en onze focus op groei of bekijkt u graag in detail onze resultaten van het eerste kwartaal? U vindt meer informatie in dit persbericht.
 • Komt u graag meer te weten over de langetermijnstrategie van Van Lanschot Kempen? Op woensdag 11 mei 2022 om 14 uur kunt u een live presentatie volgen tijdens Capital Markets Day. Registreer u daarvoor via deze link.

Maak kennis met onze dienstverlening op maat

Uw hoogstpersoonlijke private bank
Wat zijn uw plannen en hoe kunnen we uw vermogen de zorg geven die het verdient? Ontdek hier hoe wij u kunnen helpen.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel