Van Lanschot Kempen: trading update derde kwartaal 2023

  1. Blog
  2. Trading update derde kwartaal

Van Lanschot Kempen: trading update derde kwartaal 2023

Nieuws
02 november 2023
Van Lanschot Kempen maakte vandaag de kwartaalresultaten bekend.
  • Resultaat derde kwartaal in lijn met de eerste twee kwartalen van 2023
  • Netto-instroom AuM Private Clients ytd € 2,7 mld, Q3 € 0,5 mld
  • Netto-instroom AuM Wholesale & Institutional Clients ytd € 0,9 mld, Q3 € 0,1 mld negatief
  • Client assets: € 133,6 mld (eind juni 2023: € 130,8 mld), AuM: € 117,9 mld (eind juni 2023: € 115,2 mld)
  • Sterke kapitaalratio van 18,9%, na aftrek geplande kapitaalteruggave van € 2,00 per aandeel (eind juni 2023: 21,6%)

Jeroen Kroes, Chief Financial Officer van Van Lanschot Kempen: ‘Na een positief beursklimaat in de eerste helft van dit jaar, daalden in het derde kwartaal de koersen. De instroom van assets under management (AuM) binnen Private Clients in Nederland en België was desondanks opnieuw sterk; bestaande en nieuwe klanten vertrouwden hun vermogen aan ons toe, mede dankzij vernieuwingen in ons aanbod. De Private Clients Relationship Net Promoter Score was 34 per eind derde kwartaal, een compliment voor de persoonlijke en ondernemende aanpak van onze private bankers. Dankzij de goede netto-instroom in de eerste drie kwartalen en de overname van het online beleggingsplatform van Robeco, stegen de provisie-opbrengsten. We blijven ook in het vierde kwartaal focus houden op verdere groei op een schaalbare manier met een capital-light balans.’

In lijn met de verwachting kwamen de rente-inkomsten, inclusief lasten voor de medium-term notes, in het derde kwartaal lager uit dan in het vorige kwartaal. Het spaargeld is licht gestegen, waarbij de vraag naar termijndeposito's nog steeds groeit. In het derde kwartaal behielden we ook onze strikte focus op kosten in alle segmenten. Ondanks de voortdurende groei bleef het aantal FTE constant, afgezien van de toevoeging van de nieuwe collega’s na de overname van het online beleggingsplatform van Robeco. De integratie van deze activiteiten verloopt volgens plan, net als de samenvoeging van Mercier Vanderlinden en Van Lanschot België.

Komt u graag meer te weten over onze financiële resultaten? U vindt alle cijfers terug op de website van Van Lanschot Kempen.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel