Succesvolle beursintroductie Sequana Medical op Euronext Brussels door Van Lanschot Kempen

Van Lanschot
  1. Blog
  2. Succesvolle beursintroductie Sequana Medical
Blog - Van Lanschot Kempen - Sequana Alfapump

Succesvolle beursintroductie Sequana Medical op Euronext Brussels door Van Lanschot Kempen

Van Lanschot Kempen
12 februari 2019
De Life Sciences & Healthcare franchise van dochterbedrijf Kempen introduceert medisch technologiebedrijf Sequana Medical met succes op de Euronext Brussels.

Maandag 11 februari is de eerste handelsdag gestart na beursopening via de traditionele gongceremonie. Aandelen van het medisch technologiebedrijf zullen verhandeld worden onder de ticker “SEQUA BB”.

In de transactie hebben zowel institutionele als private investeerders ingeschreven. Van Lanschot stelde in deze transactie voor het eerst deelname open voor haar private banking klanten; een unieke samenwerking tussen beide bedrijfsonderdelen van Van Lanschot Kempen.

Sequana Medical zal de opbrengst van de transactie gebruiken voor het financieren van klinische studies en verdere commercialisatie van de alfapump®.

Wat is de alfapump® precies?

Het gaat om een implanteerbaar toestel dat gebruikt kan worden voor de behandeling van zware chronische vochtophoping in de buik door levercirrose. De huidige standaardprocedure is een punctie die herhaaldelijk uitgevoerd moet worden. De alfapump® is een verbetering ten opzichte van de huidige standaardprocedure op het vlak van: levenskwaliteit, de kostprijs van de behandeling en daarnaast, minder bijkomende complicaties. Het is een korte medische ingreep en eenmalig.

Hoe werkt de alfapump® precies?

Het pompje van Sequana stuurt het overtollige vocht naar de blaas vanuit waar het vervolgens op een natuurlijke wijze het lichaam verlaat.

Over Van Lanschot Kempen

Als wealth manager is Van Lanschot Kempen, met haar merknamen Van Lanschot, Evi en Kempen, actief in Private Banking, Asset Management en Merchant Banking, met als doel het behoud en de opbouw van vermogen van haar klanten. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

Over Kempen Life Sciences & Healthcare

De afgelopen jaren heeft Kempen een sterke positie en een uitgebreid trackrecord opgebouwd in Europese beursintroducties en andere kapitaalmarkttransacties en is Kempen een vertrouwd adviseur in diverse grensoverschrijdende fusies en overnames en andere adviesdiensten. Kempen Life Sciences & Healthcare is uniek gepositioneerd als toegewijde specialist in de life sciences & healthcare sector. Het Life Sciences & Healthcare team heeft met succes meer dan 100 life sciences-transacties uitgevoerd sinds de oprichting in 2005. Kempen biedt toegang tot een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde en generalistische beleggers met een aanzienlijke Amerikaanse voetafdruk en heeft een jarenlange ervaring met beursgenoteerde en particuliere bedrijven over de hele wereld.


Dit bericht kan niet gezien worden als beleggingsadvies. Van Lanschot is dan ook niet aansprakelijk indien u zou beleggingsbeslissingen neemt op basis van dit bericht. Contacteer daarentegen uw beleggingsadviseur indien u, rekening houdend met uw overeenkomst beleggingsadvies, persoonlijk beleggingsadvies wenst. Van Lanschot heeft een beleid inzake de voorkoming van belangenconflicten. U kan dit terugvinden op www.vanlanschot.be.

Van Lanschot