Video 1 | Einde coronacrisis

  1. Blog
  2. Macro-economische update met Luc Aben
  3. Video 1 Het einde van de coronacrisis

Is het einde van het corona-dal definitief in zicht?

Macro-economische update | Video 1
Volgt er snel licht aan het einde van de coronatunnel of moeten we nog even geduld hebben? En welke twee v's zullen bepalen hoe snel onze economie haar rug recht?

In 3 video's geeft hoofdeconoom Luc Aben zijn visie op de wereldeconomie, de impact ervan op ons beleggingsbeleid en hoe het nu echt zit met de inflatie. In deze eerste video zoomt hij in op de economische gevolgen van de coronacrisis.

Bekijk de video hieronder!

Met enig optimisme heeft onze hoofdeconoom de laatste weken naar de macro-economische cijfers gekeken: eind 2020 zagen we alleen positieve impulsen vanuit China, later kwam er ook beter economisch nieuws uit de Verenigde Staten en Europa.

Terwijl het openbare leven zich op verschillende domeinen hervat, zien we vanuit alle hoeken dat de groeiverwachtingen voor 2021 en 2022 systematisch opwaarts worden bijgesteld. Toch zijn nog niet alle zorgen voorbij. Vaccinaties en virusvarianten blijven voorlopig ons leven en de economie dirigeren.

Bekijk ook de andere video's uit deze reeks

In de tweede video zoomt Luc in op de gevolgen voor ons beleggingsbeleid. In de derde video heeft hij het over de inflatie.