Hoe we steeds persoonlijk met u in contact blijven

Hans Bingé
Directeur Van Lanschot Meise
  1. Blog
  2. Houden we contact?
We blijven in verbinding

Hoe we steeds persoonlijk met u in contact blijven

Waarom een standaard afspraak bij ons niet bestaat

Het contact tussen u en uw private bank? Dat houden we graag (hoogst)persoonlijk. Letterlijk. Hans Bingé, directeur van Van Lanschot Meise én private banker, vertelt hoe hij het contact met zijn klanten onderhoudt. Dat doet hij op verschillende manieren: face-to-face, telefoon, video én zelfs via … WhatsApp.

“Het contact met mijn klanten verloopt altijd via verschillende kanalen en dus niet alleen face-to-face. Voor mijn relaties is het essentieel dat klanten altijd op mij kunnen rekenen. Zo krijg ik ook ’s ochtends vroeg, ’s avonds laat en in het weekend WhatsApp-berichten. Daar reageer ik ook meteen op. De beurs kent geen time-out, dat is evident.”

Een oplossing op maat

“‘Persoonlijk’ betekent voor mij dat ik in gedragingen, acties en communicatie naar een persoon altijd het individu voor me zie. En dat ik rekening houd met de angsten, wensen, doelstellingen, familiale situaties en het verleden. Zo zorg ik voor een oplossing op maat.

Ik ben er ook echt van overtuigd dat dat beter gaat naarmate ik de persoon beter leer kennen. Sommige klanten begeleid ik al meer dan 15 jaar, we leren elkaar door en door kennen. Fysiek contact is daarvoor geen voorwaarde. Het gaat over hoe we met elkaar omgaan. Dat kan even goed via een video call, via mail of telefonisch.”

Hans Bingé

Het persoonlijke contact zorgt voor oplossingen op maat.

Een standaard afspraak bestaat niet

“Een standaard afspraak van een half uur inplannen, dat bestaat niet in ons vak. Heeft een klant vragen of bezorgdheden, dan durf ik daar uren voor uittrekken. Als private banker heb ik zo’n 50 klanten. Alleen zo kan ik garanderen dat ze de aandacht en tijd krijgen die ze verdienen.”

“Ik haal er graag een voorbeeld bij. Aan het begin van de corona-uitbraak, intussen al even geleden, heb ik al mijn klanten één voor één gebeld. Om hen te laten weten dat ik bereikbaar bleef en wat de precieze afspraken waren over face-to-face-ontmoetingen. En om te achterhalen hoe zij ertegen aankeken. Ik weet graag wat er zich in het hoofd van mijn klanten afspeelt."

Digitaal maar dichterbij

“We hebben geluk dat er zoveel mogelijkheden bestaan om met elkaar in contact te blijven. Niet enkel privé, maar ook professioneel zorgt dat voor een hele verademing. Bij Van Lanschot hebben we de laatste jaren behoorlijk geïnvesteerd in digitale toepassingen en daar maken onze klanten graag gebruik van.

Neem nu de Van Lanschot Invest App. Die zorgt ervoor dat onze klanten heel eenvoudig en op elk moment van de dag hun beleggingsportefeuille in detail kunnen bekijken. Hebben ze daar een vraag over, dan kunnen ze een chatbericht sturen naar hun private banker of beleggingsadviseur. Snel en eenvoudig, én een gemakkelijke manier om persoonlijk contact te houden.”

Hans Bingé
Directeur Van Lanschot Meise
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel