Geoffroy Vermeire | Voorwoord

De afgelopen maanden zijn niet eenvoudig geweest. Opvallend toch dat zo’n klein virus zoveel grote veranderingen kan teweegbrengen.

Voor een onderneming als Van Lanschot – die bijna 300 jaar bestaat – is dit niet de eerste crisis. Het is wel één van de weinige crisissen waar de gezondheid van onze klanten en medewerkers en onze manier van leven, zo drastisch en diep geraakt worden. Voor een bank als de onze, met een persoonlijke aanpak als handelsmerk, vraagt dat een aanpassing. 

Een nieuwe wereld is zich aan het ontwikkelen. Waar het digitale zijn plaats versneld inneemt. En in gesprekken, overleggen en vanuit diverse hoeken voel ik dat de verbondenheid, ondanks het massale afstandswerken, zeer sterk is. Er is veel solidariteit. Er is ook veel respect voor de gezondheidssector, voor het onderwijs, voor de sociale diensten en voor nog zo veel meer.

Ontdek hoe ook in coronatijd een wijnbouwer uit het Heuvelland met passie zorg draagt voor de ontluikende natuur. Lees in ons gesprek met Golf Vlaanderen hoe de tijdelijke sluiting het grondig onderhoud van de greens mogelijk maakt. Saskia Van Uffelen, Digital Champion en topper bij Gfi België, deelt haar visie over de voordelen van een versnelde digitalisering en de impact van langdurig en massaal afstandswerken. Onze hoofdeconoom Luc Aben vat zijn meest actuele macro-economische inzichten samen. Make-A-Wish, een organisatie die velen onder jullie kennen uit de media, vertelt voor welke uitdagingen de coronatijd zorgt.

Ik wens iedereen het allerbeste en, voor nu, veel leesplezier!

Geoffroy Vermeire