Vermogensbeheer vergelijken: enkele aandachtspunten

Van Lanschot
  1. Blog
  2. comparer les gestionnaires de patrimoine
Vermogensbeheer vergelijken

Vermogensbeheer vergelijken: enkele aandachtspunten

Blog
15 januari 2019
Hebt u een aanzienlijk vermogen opzijgezet en wilt u daar het maximum uithalen? Dan is vermogensbeheer een must. Maar bij welke partij moet u daarvoor aankloppen? En wat zijn de criteria om rekening mee te houden?

Vermogensbeheer vergelijken doet u beter niet overhaast. We overlopen alle aandachtspunten, en geven meteen een goede raad mee: bij de keuze van de juiste private bank draait het om méér dan alleen rendement. Zo moet er ook sprake zijn van een ‘relationele’ match met uw private banker.

 

Rendement versus kosten

Door met vermogensbeheer te beginnen, wilt u uw investering uiteraard maximaal doen renderen. En daarbij vergelijkt u vermogensbeheerders het best niet alleen op basis van hun rendementsbeloftes. Die berekening verloopt namelijk altijd anders, waardoor u al snel appels met peren vergelijkt. Zo zijn er verschillen tussen het aantal jaar waarover het rendement wordt bekeken, het al dan niet werken met gemiddelden en verschillen op het vlak van risicoprofiel en kosten.

En ook bij een kostenvergelijking is extra waakzaamheid geboden. De kans is groot dat bepaalde vermogensbeheerders zwijgen over bepaalde kosten. Denk maar aan de beheervergoeding bij fondsen en andere weggemoffelde kostenposten.  

Belang van de juiste match


Maar nóg belangrijker dan het kostenplaatje is de vertrouwensrelatie die u onderhoudt met uw private banker. Proximiteit is van goudwaarde: uw private banker moet voldoende tijd uittrekken om uw (financiële) situatie te doorgronden, op te volgen en te optimaliseren. Frequent contact is daarbij essentieel.

Als private bank hebben we waarden zoals vertrouwen en discretie hoog in het vaandel staan. We staan u niet alleen bij met advies over uw kapitaal, maar ook over uw successieplanning, de toekomstplannen voor uw onderneming, enzovoort. Het persoonlijke contact reikt daarbij veel verder dan de ‘reguliere’ klant-loketbediende relatie.

Transparantie en duurzaamheid


Nauw aansluitend bij vertrouwen en discretie is transparantie. Het is eveneens een criterium dat u  niet mag overslaan bij een vergelijking van vermogensbeheer. Hoe geeft de private bank inkijk in het beheer van uw vermogen en welk detailniveau hanteert ze daarbij? Een grote persoonlijke betrokkenheid is een must.

Tot slot is ook duurzaamheid een cruciale factor. Ga op voorhand goed na hoe een private bank omgaat met uw beleggingen. Welke ethische voorschriften hanteert ze, en wat is haar maatschappelijke visie?

Kies voor specialisatie


Tip: leg uw oor te luister bij referenties. Wat zijn hun ervaringen met vermogensbeheer? De kans is groot dat ze u zullen doorverwijzen naar een private bank. Bij een private bank zoals Van Lanschot is vermogensbeheer namelijk de corebusiness. Wij hebben de expertise en de middelen in huis om voor elke klant een persoonlijke aanpak te bewerkstelligen.

Neem contact op voor meer info. 
 
Van Lanschot
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel