Collega's wandelen voor het goede doel

 1. Blog
 2. Collega's wandelen voor het goede doel
Vond u het artikel interessant? Lees dan ook de andere interviews uit Cornelis

Collega's wandelen voor het goede doel 

Van lanschot achter de schermen

Wij vroegen de drie winnaars van het Van Lanschot Team voor De Roze Mars naar hun wandelervaringen.

 

 Foto rechts: Julie Poortmans, winnaar van het Van Lanschot team voor De Roze Mars, op wandel met haar twee kindjes
   

  Onze collega's registreerden zich voor het Van Lanschot Team voor De Roze Mars, een wandelevenement dat Pink Ribbon en wandelknooppunt.be in mei organiseerden. Door een bijdrage te storten, je online te registreren en stappen bij te houden, werkten we niet alleen aan onze teamspirit en onze gezondheid maar steunden we bovendien een goed doel. Pink Ribbon organiseert projecten om tegen borstkanker te strijden. Zoals 100.000 vrouwen in België strijden tegen borstkanker. Lees hieronder het verhaal van de drie winnaars van het Van Lanschot Team voor De Roze Mars. 

  Samen met twee dames uit mijn team, Julie en Valérie, stelden we het doel om de top 3 te halen. Het is ons gelukt!

  Corrado Angeletti

  ‘Dagelijks leg ik mijn belangrijkste trajecten te voet af: naar het werk en naar de school van mijn kinderen. Vroeger woonde ik dichter bij mijn werk en toen woog ik 10 kg zwaarder. Ik leef redelijk gezond qua voeding, maar ik ben en blijf een levensgenieter. Om in vorm te blijven zijn mijn wandelingen essentieel. 

  Zelfs als het pijpenstelen regent, trek ik erop uit. Ik wandel naar het nabijgelegen park en controleer het waterpeil van de vijver. En dan doe ik meteen een toer rond de vijver (2000 stappen erbij!). Die fascinatie voor regen zit in ons bloed: als het regent, rennen mijn kinderen laaiend enthousiast het terras op. En dan gluren ze in de verte om hopelijk toch ook een bliksem te zien of donder te horen. 

  Deelnemen aan De Roze Mars, was evident. Ik ben ervan overtuigd dat kanker iedereen persoonlijk raakt. Je weet dat er al heel grote stappen zijn gezet in het onderzoek naar kanker en dat vele mensen daardoor kunnen genezen. Net daarom is het belangrijk dat mensen een bijdrage leveren. Of dat nu is door middelen te geven of mee te helpen sensibiliseren. 

  Door de wandelchallenges zit ik nu aan 13.000 à 16.000 stappen per dag met uitschieters tot 21.000 stappen per dag. Dat bewijst dat als je samen een doel stelt, de motivatie groter is. Samen met Julie en Valérie, twee collega-assistentes van Van Lanschot Antwerpen en Dutch Desk, stelden we het doel om de top 3 te halen. Het is gelukt!'

  Soms moet ik hardop lachen tijdens het wandelen. Heel raar voor omstaanders!

  Julie Poortmans

  Sporten is meer ‘van de moetens’ voor mij. Vóór de lockdown was het moeilijk om elke dag 10.000 stappen te halen. Ik zat dagelijks lang in de auto om te pendelen. Door het thuiswerken en de wandelchallenges heb ik de smaak te pakken gekregen. 

  Nu kan ik al eens op het gemak te voet naar de winkel. Of met de kindjes op de fiets een blokje rond gaan. Door de challenges wilde ik echt niet onderdoen voor  collega’s. Tegelijkertijd motiveerde ik hen. Al voelde ik mij na een tijd een zaag want ik zat constant achter hun veren: ‘Komaan nog een toerke doen’. (lacht) 

  Als ik alleen ga wandelen, dan luister ik naar een podcast. Een vriendin raadde me onlangs eentje aan van Alex Agnew die bv’s interviewt, van Gert Verhulst tot de Romeo’s. Heel uiteenlopend en vooral ontzettend grappig. Ik betrap mezelf er soms op dat ik hardop aan het lachen ben tijdens het wandelen. Beslist heel raar voor omstaanders.'

  Naast de voordelen voor mij persoonlijk, helpt wandelen me ook beter te focussen op mijn werk

  Valérie De Decker

  ‘Even weg van de stress en gedachten op nul, da’s wandelen voor mij. Genieten van de rust en de natuur. Strandwandelingen doe ik het liefst. Het is dan ook mijn grote droom om ooit naar zee te verhuizen. 

  Mijn trouwe wandelpartner is Marcel, mijn keeshondje. Hij heeft altijd graag gewandeld. Ik iets minder. Vroeger woonde ik in een huis met tuin aan en dan deed ik al snel de deur open om hem uit te laten. Nu woon ik in een appartement en moet ik wel naar buiten, voor hem. Marcel is eigenlijk heel plots in mijn leven gekomen. Mensen stonden hem af, en van de ene op de andere dag zat hij bij mij in opvang. Het klikte, dus ik heb hem geadopteerd. Hij heeft me door een moeilijke periode geholpen.

  Naast de voordelen voor mij persoonlijk, helpt wandelen me ook beter te focussen op mijn werk. Soms zit je te diep in een dossier om nog helder te kunnen nadenken. Tijdens het wandelen kan je je geest openzetten. Daarna gaat het veel beter!'

  Misschien vindt u dit ook wel interessant?

  Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel