Haal van Eyck, van Gogh en Spilliaert in huis

 1. Blog
 2. 3 virtuele museumbezoeken

Haal van Eyck, van Gogh en Spilliaert in huis

3 virtuele museumtours @home
De musea mogen dan gesloten zijn, deze expo’s bezoekt u vanuit uw woonkamer. 
Net als iedereen brengt u de laatste weken waarschijnlijk vooral thuis door. Uw culturele uitstappen hoeft u echter helemaal niet uit uw agenda te schrappen, want verschillende musea openen digitaal en gratis de deuren. Zo kunt u ook thuis heel eenvoudig van de mooiste kunstwerken genieten. 

Breng van Eyck bij u thuis

het jaar van Van Eyck
De grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit had voor een fantastisch feestjaar moeten zorgen. Wereldwijd zijn er van de Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard. Zeker de helft daarvan reisde naar het Museum voor Schone Kunsten in Gent, waar ze tentoongesteld worden met werk uit van Eycks atelier en kopieën van intussen verdwenen schilderijen.

The Stay At Home Museum 

Voor deze reeks van Toerisme Vlaanderen gidst Till-Holger Borchert (directeur van Musea Brugge en een van de expo-curatoren) u langs de hoogtepunten uit de tentoonstelling.

 

Afgebeeld: Jan van Eyck, Portrait man with a blue chaperon, c. 1428-1430 (Muzeul National Brukenthal, Sibiu, Romania) (c) Museum of Fine Arts Ghent, photography David Levene (3).

  Spilliaert in The Royal Academy

  De werken van spilliaert in londen

  Voor een bezoek aan deze expo had u het Kanaal moeten oversteken, maar met deze videotour van The Royal Academy reist u vanuit uw huiskamer zelf langs de werken van Léon Spilliaert in Londen.

  Dramatische perspectieven, raadselachtige zelfportretten en sfeervolle nachtelijke scènes, geïnspireerd door Edgar Allan Poe, Friedrich Nietzsche en thuisstad Oostende: de expo brengt tachtig werken van een van de belangrijkste Belgische kunstschilders uit de eerste helft van de twintigste eeuw samen.

  Afgebeeld: Léon Spilliaert, zelfportret, 3 november, 1908.

   Haal het Van Gogh Museum in huis

   indrukwekkend digitaal aanbod

   Breng online een virtueel bezoek aan de tentoonstelling In The Picture, over de rol van het kunstenaarsportret in de tweede helft van de 19de eeuw en de vroege 20ste eeuw.

   Alsof u zelf de tentoonstelling met een audiogids beleeft, bekijkt u een selectie van de 75 kunstenaarsportretten. 

   Op de website van het museum vindt u bovendien nog leestips, kleurplaten voor uw kinderen en kleinkinderen, en verhalen over het leven van Vincent van Gogh.


   Afgebeeld: Vincent van Gogh, 'Zelfportret met verbonden oor', 1889. The Samuel Courtauld Trust, The Courtauld Gallery, Londen.

    Wist u dat Van Lanschot Kempen hoofdsponsor is van het Van Gogh Museum?

    Sinds 2019
    De ondersteuning van kunst, cultuur, kunstenaars en musea is voor Van Lanschot Kempen al sinds de 19de eeuw de manier om bij te dragen aan het behoud en de opbouw van ons culturele vermogen, met zien, horen, beleven en delen als verbindende elementen. Kunst en muziek tonen ons immers de schoonheid en de zin van het leven.