Beleggingsvisie 2023

economie
3 hoofdpunten:

- Europese economie belandt in een recessie
- Inflatie lijkt te hebben gepiekt, stagflatie voorbarig
- Obligatiemarkten zijn weer interessant

Beleggingsvisie 2023: 10 vragen in 1 minuut

VIDEO
Wilt u snel weten hoe Luc Aben, hoofdeconoom van Van Lanschot Kempen, naar 2023 kijkt? Bekijk dan de video hiernaast. U bent binnen één minuut helemaal op de hoogte.
  economie
  Wereldeconomie: de onzekerheid blijft

  Wat kunnen we verwachten van de economie het komende jaar? Hoofdeconoom Luc Aben zoomt in deze video in op de grote economische spelers wereldwijd. In de Verenigde Staten focust hij op  de ‘huis-tuin-en-keukenafkoeling’ van de economie en stelt hij zich de vraag ‘hoe ver en hoelang de Amerikaanse centrale bank de rente nog zal blijven optrekken?’. Voor de eurozone blijven de hoge energieprijzen en inflatie allesbepalend voor het economische momentum. Dat China in zwaar weer zit, staat buiten kijf. Wanneer trekken die stapelwolken eindelijk weg? 

   

  Meer informatie? Bekijk de video (6 min 26 sec). 

  Politiek
  Politieke ontwikkelingen van invloed op de economie en financiële markten

  De Inflation Reduction Act van Joe Biden en de gespannen relatie tussen Amerika en China drukken hun stempel op de economische ontwikkeling. Voor de eurozone zijn we vooral benieuwd naar de nieuwe afspraken over hoe groot de staatsschuld en het begrotingstekort van eurolanden mag zijn.

  Druk hieronder op play voor meer info (4 min 43 sec).

  Beleggingscategorieën
  De verwachtingen voor aandelen, obligaties en overige beleggingscategorieën

  Wat kunnen beleggers verwachten in 2023 voor aandelen? Hoe ver gaat de afkoeling van het economisch momentum? Zijn obligaties nu weer interessant? Welke andere beleggingscategorieën moeten beleggers op hun radar houden? Welke economische sector verkiest Luc Aben wanneer hij inzoomt op aandelen?

  Antwoorden vindt u vast in de video hieronder ( (6 min 17 sec).

  Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel